<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=561902218534268&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valvo ja mittaa sisäilmanlaatua

Helposti

Koulut, päiväkodit, toimistot, sairaalat, tuotantotilat ja muut paikat, joissa ihmiset viettävät aikaansa

Langaton & omavoimainen

LoRaWan verkossa toimiva laite toimii 2-3 vuotta samoilla paristoilla. Laite ei tarvitse erillistä verkkoyhteyttä, kuten SIM-korttia tai WLAN-tukiasemaa. Konfiguroimme laitteet sinulle valmiiksi, eli ainut mitä tarvitsee tehdä on viedä laite sinne, missä mittausta halutaan tehdä. 

Mitattavia suureita ovat esimerkiksi

  • Lämpötila
  • Ilmankosteus
  • Hiilidioksidi
  • Ilmanpaine
  • tVOC 
  • PM2.5
  • PM10

Sensoreita on mallistossa kymmeniä - niistä valitaan kulloinkin soveltuva malli sen mukaan, mitä halutaan mitata. Käytössä on useiden eri laitevalmistajien laitteita. Laitteiden hinnat vaihtelevat välillä 60€ - 500€ riippuen siitä miten montaa eri suuretta niillä mitataan. 

Käytämme vain testattuja ja laadukkaita tuotteita.

IoT-Laitemallistomme  || IoT Hinnastomme

OTA YHTEYTTÄ

Milesight-AM319-HCHO-olosuhdem_51373_1_AM319_kk

Mihin se soveltuu?

Spotilla-palvelun asiakkaat voivat ostaa avaimet käteen mallilla sisäilmamittaukseen soveltuvia laitteita. Näiden laitteiden avulla voidaan tehdä mittauksia yhdessä tai useammassa paikassa, ilman että asiakkaan tarvitsee tehdä muuta, kuin viedä sensori haluamaansa paikkaan.

Erityisesti ratkaisu soveltuu tilanteisiin, joissa halutaan jatkuvasti seurata ilmanlaatua. Laite päivittää tietoja pienimillään 15min välein Spotilla palveluun, jossa tietoa voidaan sekä esittää graafisesti, että mallintaa tapahtumaketjuja (kuten hälytyksiä) jos joku lukema on yli sallittujen rajojen. 

Esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa, sairaaloissa tai toimistotiloissa tulee olla jatkuvasti hyvä sisäilmanlaatu. Sensorien avulla tämä voidaan helposti todentaa ja tehdä hälytyksiä hu0ltoon, jos näin ei ole. 

Asiakas voi milloin hyvänsä siirtää laitteita paikasta toiseen, tai laittaa ne "hyllylle" odottamaan mittaustarvetta. Toisaalta laite voidaan sijoittaa johonkin tilaan pysyvästi, jolloin ainut mitä sille tulee tehdä on vaihtaa paristot 2-3v välein. Paristojen kesto riippuu siitä, miten tiheästi laite lähettää tietoa (15min - X tuntia)

Miten se toimii?

LoRaWan laite kerää tietoa paikasta johon sen on asennettu. Sensori lähettää tiedon LoRaWan verkossa, josta se otetaan vastaan, puretaan ja tallennetaan Spotilla-palveluun. Lähetysväliä voidaan muuttaa tarpeen mukaan. Useimmiten soveltuva lähetysväli on 2h - laite voidaan kuitenkin määrittää tekemään mittauksia myös useammin, jolloin yhdellä lähetyksellä saadaan useita mittaustietoja. Näin pariston käyttö on optimoitu. 

Laite on käyttökunnossa heti, kun siihen kytketään virta. Olemme määritelleet laitteet valmiiksi Spotillaan, eli dataa alkaa kertymään heti. 

Spotilla palvelussa asiakas näkee reaaliaikaisesti laitteiden lähettämän datan. Laitteita voi olla yksi tai niitä voi olla satoja (ylärajaa ei ole). Laitteen dataa voidaan tarkastella "taulukkona" tai helposti ymmärrettävänä grafiikkana. 

Asiakas voi asettaa useita erilaisia hälytyksiä, jotka perustuvat mittausdataan. Toisaalta mittausdataa voidaan käyttää myös vain analysointiin, eikä mitään hälytyksiä ole välttämätöntä ottaa. 

Ratkaisun hyödyt ja kustannukset

Laadukkaan sisäilman hyöty on ihmisten terveysturvallisuus, sekä myös tyytyväisyys ja hyvinvointi. Ei siis mitään "pikkujuttuja". Vaikka asia onkin äärimmäisen tärkeä, on siihen panostettavat kustannukset silti pystyttävä perustelemaan ja siksi onkin niin, että myös ratkaisun kustannuksilla on väliä.

Kun mittaus toteutetaan IoT laitteilla, ei tarvita erityisasiantuntijoita käymään paikan päällä tekemässä mittauksia, eikä tuloksia tarvitse odottaa. Koska laitteet on helposti siirrettävissä, voidaan mittausta tehdä helposti vaihtelevissa paikoissa. Data kertyy pilveen ja poikkeamiin on helppo tarttua.

Asiantuntijoiden puoleen voidaan kääntyä faktatiedon perusteella - ongelmien osalta voidaan keskittyä niihin kohteisiin, joissa mittaustulokset kertovat niitä olevan. Henkilöstö joka tiloissa työskentelee, saa nopean vastineen esittämiinsä huoliin. 

Kustannukset pysyvät maltillisina, kun valitaan oikeat laitteet mittaustarpeen mukaan. Yksinkertaisiin käyttötapauksiin ei tarvitse hankkia kaikkein kalleinta sensoria - ja kalliimpia laitteita voi olla käytössä vain se määrä kun niitä yhtä aikaa tarvitaan. 

Koska mitään asennus, määrittely tai datayhteyskuluja ei tule, asiakas maksaa vain hankkimistaan laitteista ja Spotilla palvelusta. 

Käytännössä laitteita ei tarvitse huoltaa ja niihin on ainostaan vaihdettavat paristot 2-3 vuoden välein. Mikäli hankitaan laitteita kerralla kymmeniä tai satoja, on laitteet mahdollista hankkia rahoituksella, jolloin ne maksetaan osissa. 

Jokainen Spotilla palveluun liitetty IoT laite jonka dataa Spotillassa esitetään maksaa €/kk perusteisen lisenssimaksun. 

 

 

kunnossapito_spotilla_seclion_logo_ilman

Olisiko Spotillasta hyötyä sinulle?

Spotillan käyttöönotto ei kestä kuukausia vaan päiviä - parhaimmillaan vain tunteja. Miksi et kokeilisi?

Kokeile ilmaiseksi